Social Média Marketing

Az alábbiakban igyekeztünk összeszedni számotokra, hogy miért is annyira fontos a közösségi média használata egy cég vagy márka életében, kiemelten most az instagram térhódításáról lesz szó.

Hoztunk néhány tanácsot a használatával, a tartalom felépítésével, a kikerülő fényképekkel, a posztok szövegével, a sztorikkal és még sok minden mással kapcsolatban is.

Az Instagram -ot 2010-ben hozták létre és nagyon rövid időn belül beindult, 3 évvel később már 100 millió regisztrált felhasználóval rendelkezett, ez a szám 2018 – ra már 1 milliárd fölé emelkedett, ami azért is rendkívül magas, hiszen az első számú közösségi média platformként emlegetett Facebook – ot 1,4 milliárdan használják.

Az Instagram első körben mobil applikációnak indult és természetesen első sorban ma is akként emlegetjük, de fontos – az idősebb generációtól ezt többször hallottuk már, hogy webes platformon is elérhető. Gyakorlatilag a képek feltöltését leszámítva minden egyéb funkció így számítógépen is aktív, be és kikövethetünk embereket, kommentálhatunk, tehát nem szükséges folyton a mobilunkat nyomkodnunk miatta. Már persze ha a gépet nyomkodni jobb, mint a telefonunkat 🙂

A 2016 -os Magyar Instagram Körkép szerint felhasználóként átlagosan hetente történik egy fénykép feltöltése, legnagyobb arányban pedig a 25-34 éves nők és a 35-44 éves férfiak használják. Elsőre kicsit furcsa lehet ez az adat, hiszen az általános vélemény, hogy az Insta inkább a fiatalabbak platformja. Az igazság viszont az, hogy ők az aktívabb felhasználók, többet posztolnak, többet lájkolnak, míg az idősebb, de ezek szerint nagyobb arányban jelen lévő felhasználók passzívabbak, inkább csak nézelődnek és kevesebb aktivitást mutatnak.

Azt is fontos kiemelni, hogy ezen a platformon teljesen más hangulat uralkodik, hiszen míg a Facebookon a bekövetett híroldalakról ömlenek a tragédiák, terror támadások és egyéb erőszakos természetű posztok, addig az Instagram -on inkább mindenki a jobbik oldalát mutatja, ha úgy tetszik a szépet nézni jövünk, amikor megnyitjuk. Persze, nézőpont kérdése, hogy melyik jobb, rosszabb, valóságosabb, vagy kevésbé valóságos, a tény attól még tény.

Az alábbiakban témákra szedtük a különböző lehetséges felhasználási területeit és tippeinket.

 

Jó szórakozást!