Weboldal készítés

Azthiszem, közhely nélkül állíthatjuk, weboldalra aztán tényleg minden vállalkozásnak szüksége van.
Kezdjük is a legelején.
Miért ?

Tulajdonképpen nem is nagyon létezik az az indok ami elfogadhatóan támasztaná alá, egy vállalkozásnak miért ne lenne szüksége weboldara.
Persze ha jó, hogy senki nem talál rád, aki hallott rólad, az vagy igazat vagy sem, és a termékeit / szolgáltatásaid egyel kevesebb csatornán szeretnéd értékesíteni, akkor tényleg nem kell weboldal készítéssel bajlódnod.

 

Milyen weboldalra van szükség ?

Ez már egy összetettebb kérdés.

Egy stabil vevő körrel rendelkező, alapvetően ajánlás alapján dolgozó vállalkozásnak egy tömör, informális weboldalra van szüksége, a cégről szóló információkkal, mint pl az ez elérhetőségei, a nyitvatartási ideje és némi leírás a szolgáltatásairól. Nagyon más a helyzet egy olyan cégnél, amely most készül belépni a piacra, nincs kialakult vásárlóbázisa, bevételei erősen alapulnak a keresőkben való megjelenésen.

Vegyük példának alapul a nemetorszagibiztositas.hu – munkánkat. A weboldal mögött álló cég az új oldaluk ekészülte előtt is biztosítási tanácsadással foglalkozott, de csak lokálisan és ott is csak ajánlás alapján.

Persze, ez az egyik legjobb marketing, hiszen csak az ajánlj aki elégedett is, egy cég bevételeit azonban erősen korlatozza ez a fajta terjeszkedés. Amikor minket megkerestek az első amit megemlítettek, hogy első oldalra szeretnének kerülni a keresőkben. Mi elmondtuk ehhez mire van szükség. Folyamatos, új, minőségi tartalomra, egy átgondolt weboldalra és ami szintén nagyon fontos, időre.

A weboldal készítés egyik legnagyobb rákfenéje a kapkodás. A keresőoptimalizálás esetén talán méginkáb ez a helyzet. Ez utóbbi szó szerint hónapokat igénylő feladat, lassan érik be a gyümölcse, de ha jól dolgoztunk akkor stabil bevételt lehet rá építeni. Termékekkel rendelkező vállalkozásnak pedig tényleg az életbenmaradás feltétele egy webshop.

A webshop készítés még sokkal bonyolultabb pálya, hiszen nem csak a cégünket kell bemutatnunk, hanem termékeinket is. A webshopon úgy kell tudnunk prezentálni, hogy a vásárlóban ne maradjon nyitott kérdés, semmivel se érezze ezt kevesebbnek, mintha tényleg besétálna egy boltba és személyesen vásárolna. Professzionális fényképekre, leírésokra van szükségünk, hogy a termék eladható legyen, de eztán a vásárlási folyamatot is úgy kell összeállítsuk, hogy az egy olyan felhasználó számára is érthető legyen aki ezt akkor teszi először.

Természetesen blogolnunk sem árt, hiszen ezzel tudunk bőséges tartalmat elhelyezni a weboldalra, és ez az a közlési forma ami közvetlen és aminek segítségével átadhatjuk azokat a gondolatokat amik a termékeink mögött vannak.

Összességében … weboldalt készíteni nem könnyű.

Könnyű azt mondani, hogy ,,csak egy egyszerű weboldalt szeretnék ,, , vagy ,, azért akarok weboldalt csináltatni, mert mindenkinek van ,, , de ez az a megközelítés ami mentén majdnem, hogy felesleges is elkezdeni a munkát. A kreatív koncepció kitalálásában természetesen a partnereid leszünk, nem egyedül kell összeállítani a csomagot.

A közös munka során a legfontosabb, hogy szeressd létrehozni az oldalad, ez a végeredményen is látszódni fog.

Weboldal készítés

portfolio