Instagram célközönség

Általánosnak mondható vélemény, hogy a fiatalokat azért is kifizetődőbb megszólítani, mert így nem csak őket, hanem szüleiket is megszólíthatjuk.

instagram célközönség greatcolony

Mint ahogy korábbi cikkünkben már kitértünk rá, az Instagramon nem a fiatal generáció van többségben, a legnagyobb aktivitásra még is tőlük számíthatunk.

Közöttük könnyebben lelünk a követőinkre is, hiszen még könnyebben befolyásolhatók, ebben a témakörben azonban pont ezért legyünk erkölcsösek.

A fiatalok még kevésbé elkötelezettek, sokkal nyitottabbak az újdonságokra. Akár azt is mondhatnánk, hogy még bennük van a kísérletezés szenvedélye. Ez, cégünkre átfordítva azt jelentheti, hogyha egy olyan hangot sikerül kialakítanunk, egy olyan képet tudunk mutatni, ami számukra egyedi, akkor a követőinkké, vásárlóinkká, vagy felhasználóinkká válhatnak.

Bizonyára feltűnt, hogy a ,,mai fiatalok,, sokszor egészen elképesztő vizuális érzékkel vannak megáldva és mennyit képesek szöszölni egyegy posztjukkal, fényképükkel. Ez azt jelenti, hogy cégként nagyon magasra kell tenni a mércét, hiszen milyen lenne, ha egy átlag insta felhasználó menőbb oldallal rendelkezne mint mi magunk.

Nem elég jó tehát az olcsó céges telefonnal lekattintanunk a táskát a divatbemutató előtt, mert senki nem fog eljönni rá.

Kutatások kimutatják, hogy a rossz élményünket átlagosan 12 embernek mondjuk el, míg a jót csupán 3-4 személynek. Ne akarjunk tehát rossz képet kialakítani magunkról, mert hamar híre kel.

A konklúzió: kiváló minőségű képeket és pláne videókat kell használnod.

Az Instagram hajnalán az a kép és felhasználás alakult ki, hogy a Facebookra az össze rakottabb, megtervezettebb márkakommunikáció került ki, cikkek, termékek stb, míg az Instagramra sokkal több, de apróbb információ.

Az Instagram szinonimája az aktualitás, ezért kattintanak a cégedre is. Légy kreatív, mutassd meg többféle képpen azt amit máshol összességében mutatnál be.

Posztok: Több = Jobb ?

A legfontosabb a rendszeresség, be kell állni egy gyakoriságra és azt tartani.

Ahogy sem a Google, sem a Facebook, úgy az Instagram algoritmusát sem lehet pontosan ismerni, kutatásokra és tapasztalatokra kell hagyatkozni.

Általánosan igaz, hogy minél többet posztol valaki annál több kedvelést tud gyűjteni és annál gyorsabban tudja növelni a követői számát. Azonban azt is hozzá kell tenni, hogyha a követőid nem szokták meg, hogy napi több posztal jelentkezel, akkor ez át is fordulhat, ezzel akár fel is idegesítheted őket és kikövetnek.

Ugyanakkor olvasva több olyan influencer bejegyzés alatti kommentjeit akik fix időpontban posztolnak, ha ez valamilyen egyéb okból megcsúszik, a követőik azonnal jelzik a nemtetszésüket.

Statisztikák szerint a legcélravezetőbb a napi 1 poszt, a hét 7 napján.

Légy precíz, tarts egy általánosan jó minőséget.

A posztok minősége épp olyan fontos mint a rendszeresség, hiszen ha rengeteget posztolsz, de azok már nem hozzák ugyanazt a színvonalat, beindulhat az elvándorlás.

Instagram Stories!

Nagy felkiáltójjelel! A felhasználók negyede a belépés után egyből a sztorikat kezdi el pörgetni, emiatt megjelenése óta estek a posztokra érkező lájkok számai.

Sokszor látni, hogy az influencerek, de akár csak azok a felhasználók is, akik kicsit jobban szeretnék magukra felhívni a figyelmet, csinál egy sztorit, ha új posztot rakott ki és ott is felhívja rá a figyelmet.

Ez mind arra utal, hogy HASZNÁLNI KELL A STORIEST!

10 ezer követő felett arra is lehetőséged nyílik, hogy ún swipe up funkciót adj a sztoridhoz, tehát felhívhatod a figyelmet egy újdonságra és egyből át is irányíthatod például a weboldaladra.

Hashtagek

Használatukkal olyan felhasználókhoz is elérhetünk akik még nem a követőink, de a téma iránt már érdeklődnek. Átlagosan a hashtegekkel rendelkező posztokra 15 % al több megtekintés és lájk érkezik, ha ugyanez a poszt még geo címkével is el van látva akkor ez még további 30 % lehet.

Láthatjuk tehát, hogy minél tapasztaltabban kezeljük a fiókunkat annál több és többféle emberhez juthatunk el.

Fontos itt egy általánosan elkövetett hibát is kiemelnünk, az pedig az amikor egy Magyar cég, Magyar célközönségnek szól, de angol hashtageket használ.

Itt természetesen nem arra gondolok, hogyha egy fotós beemeli a photograpy hashtaget, hiszen az tulajdonképpen egy olyan szakma ahol a kép önmagáért beszél és különösebb leírás nem is feltétlenül szükséges a megértéséhez.

A probléma inkább olyan esetekben áll fenn, ha a Magyar igényekre fejlesztett, csak Magyar leírással, weboldallal és poszt szöveggel rendelkező pl párna márka a pillow hastagre és társaira összpontosít. Valószínűleg így sosem fogja megtalálni a közönségét.

Kerüljük el tehát ezt a hibát és legyünk következetesek.