fbpx

Keresőoptimalizálás - SEO

keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) foglalja össze azt a feladatsort amely a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítására szolgál organikus, tehát nem fizetett elérésként. Egyértelműen – minél előrébb vagyunk ezekben a listákban több és több kattintás érkezik a weboldalunkra, mely aztán további érdeklődőket / vásárlókat generál nekünk.

A keresőmotorok, mint például a Google SEO algoritmusa szinte minden nap változik. Ez azt jelenti, hogy ha nem specializálódott seo technikákat alkalmazol akkor nincs esélyed! Eddigi tapasztalataink alapján a keresőoptimalizálás lépéseit célszerű a weboldal elkészítése előtt megkezdeni. Sokkal jobb és gyorsabb előre jutást lehet elérni a kereső oldalakon ha a weboldal egy seo – szakember tanácsai mentén alakul ki.

 

A kezdeteknél fontos átbeszélni a márka vagy cég szolgáltatásait, termékeit, azokat a főbb pontokat amelyek mentén a látogatót tájékoztatni szeretnék. Így nem fog kialakulni egy olyan helyzet, hogy a site elkészülte után bekapcsolódó seo – s átstruktúráltatja az oldalt.

Többször fordult már elő velünk, hogy nem általunk készített weboldalakat egészen a felépítéséig vissza kellett ,,bontatnunk,, újra alakítanunk a linkelését, az oldalak megnevezését, hogy az a kereső motorok számára értelmezhető legyen. Ez 404 – es oldal hibákhoz vezethet, tehát frissülésig hibát kaphatnak a weboldalra érkezők.

 

A továbbiakban szeretnénk bemutatni mire számíthatsz ha a keresőoptimalizálás szolgáltatást tőlünk rendeled meg. Ezt nálunk készült weboldalak mellé, vagy már meglővő oldalak esetén is igénybe veheted.

 

Keresőoptimalizálás

 

Ha van már weboldalad:

 

Certifikált SEO szakemberünk elemzi a meglévő oldalad és ajánlatot készít mire lenne szükséged. Ez a dokumentáció tartalmazza azokat a problémákat amelyeket javítani lenne szükséges egy jobb helyezés elérésének érdekében.

 

Ha még nincs weboldalad:

 

Függetlenül attól, hogy a site nálunk készül, vagy sem, ez a legideálisabb időpillanat a keresőoptimalizálás elkezdéséhez. A weblapkészítővel és a márka tulajdonosával történt egyeztetés után elkészítjük ajánlatunkat mely tartalmazza a szükséges lépéseket ahhoz, hogy mielőbb az első oldalra kerülhessen vállalkozásod a keresők rendszerében.

 

Min áll vagy bukik a SEO sikere:

 

Több tényező van ami meghatározza a keresőoptimalizálás sikerességét, hogy a weboldalad maximum meddig juthat a keresőkben, érintőlegesen nézzünk át párat.

 

A tartalom minősége: A szövegírás és a seo szövegírás két külön dolog, két külön szakma. Ez ugyan elsőre plusz kiadásnak fog tűnni, de mivel organikus elérési eredményekről beszélünk ez egy az egyben megtérül.
A weboldalon olvasható szövegre sajnos csak részben igaz, hogy minél több annál jobb. A megfelelő minőségű tájékoztatás mellett fontos, hogy a keresők számára érthető szöveget töltsünk fel.

 

Kód és szöveg aránya: A millio színes, formázott elem vizuálisan jó tud lenni – természetesen ha izlélses – de ha ezek mellé kevés szöveges tartalmat töltünk fel akkor ez a szám arány alacsony marad és kevésbé jól fogják tudni értelmezni a keresőmotorok. A rengeteg script és beépülő modul a weboldal betöltési sebességét is lassítják, mely további hátrasoroló tényező lehet a keresőoptimalizálás szempontjából.

 

Szerver: Elsőre nem is gondolnánk mennyire fontos és mennyire összetett kérdéskör ez.
Amikor tárhelyet vásárolunk a weboldalunkhoz és rákeresünk erre a témára, számtalan cég ajánlata közül választhatunk. A legtöbb esetben az ár / tárhely méret az a két adat amit összehasonlítva dönthetünk, kevés azonban az, ahol a szerver egyéb tulajdonságairól is tájékoztatást kaphatunk. Cégünk olyan SEO – szakemberrel dolgozik együtt aki több évtizedes IT – s ismereteinek köszönhetően ebben is segítséget tud nyújtani, sőt, Nála akár tárhely előfizetés is rendehető.

 

Képek: A fotók témaköre ezer szempontból érdekes. Vizuális kommunikáció oldalról fontos, a jól komponált, a lényeget közlő fotó használata. Célszerű külön a weboldalra szánt fényképeket készíteni, többször találkoztunk már azzal a problémával, hogy az átküldött fotók sehogy sem passzoltak az oldalra.
A képek tömörítése, átméretezése, felcimkézése azonban technikai szempontból fontos lépés. Egy óriási méretű fotó lassítja a betöltést, ez főleg a mobil nézet esetén jelent problémát.

 

Mobil nézet: Néhány régi weboldal esetén a mai napig találkozhatunk azzal a hiányossággal, hogy mobiltelefonon is normál asztali nézetben jelenik meg a weboldal. Ez nem csak bosszantó, de a keresők számára is fontos. Egy frissen elkészült weboldalnál már elképzelhetetlen, hogy ne legyen mobil nézete, viszont nem elég a sablonok vagy cms-rendszerek alap megjelenítésére támaszkodni, érdemes külön optimalizálni erre a platformra.