fbpx

A közösségi média várható trendjei 2020-ban.

Online kommunikáció – közösségi média.

kozossegi media

A közösségi média folyamatosan változik, a technológiai fejlődés mellett az eszközök, a platformok tulajdonságai bővülnek.

Kiváló példa erre a Stories előretörése, először a Snapchat felületén vezették be, innen vette át az Instagram. Megjelenésekor kevéssé látszott, hogy mégis mennyi potenciál rejlik ebben a felületben. A Facebook -al együtt jelenleg több mint egy milliárd ember használja napi szinten. Segítségével, valódi, real time interakció tartható fenn a követőkkel, hirdetések helyezhetőek el benne, hozzáadható az ún. swipe up funkció is.

A Stories sikeréhez hozzájárul az AR fejlődése is, így például különböző vicces filtereket adhatunk az arcunkhoz, ami azt lekövetve tulajdonképpen bohócot csinál belőlünk, de ha ezt jól alkalmazzuk akkor a követőink számára növelhetjük a felénk érzett szimpátinkat.

Annak ellenére, hogy idehaza kicsit minden lassabban történik, mégsem árt lépést tartani a trendekkel.

Az alábbiakban hozzuk, hogy mi látszik már jelenleg is és ehhez képest mi várható a 2020-as évben.

Lokáció

Korábbi statisztikákban is látszott, hogy több elérést generálnak azok a posztok amelyekben helyszín megjelölés szerepel. Ennek a trendnek az erősödése látszik, egyre többen kattintanak erre a funkcióra és jutnak el olyan helyekre amit korábban nem ismertek.

Ahhoz, hogy az Instagram lokációjához a saját helyünket hozzáadhassuk azt először Facebook -on kell létrehoznunk.

Analitika – felhasználói aktivitás

Egyre nagyobb a zaj. Ahhoz, hogy a megfelelő közönséghez juttathasd el a tartalmad pontos tervezés szükséges. Az arculat és az aktuális kampány kialakításakor figyelembe kell venni, hogy mely célcsoportot kívánjuk megszólítani. Az organikus és a fizetett megjelenéseknél egyaránt rendelkezésre állnak analitikai kiegészítők, hogy a célzás sikerét mérhessük.

Ideiglenes tartalmak

Jelen pillanatban is hatalmas a potenciál az ideiglenes tartalmakban, kiemelkedően az Instagram Stories funkciójában. Ezek alap esetben 24 órán keresztül elérhetőek ( amennyiben fent kívánjuk hagyni addig )  majd automatikusan törlődnek. Rögzíteni lehet ún. highlights -okban, ezzel létrehozva külön történeteket. Ha van például egy esemény amit így dokumentálunk akkor ez később is visszanézhetővé válik és ezzel is több tartalmat tudunk szolgáltatni.

A vizuálisan is erős tartalmak előállításával azonnali reakciókat válthatunk ki és növelhetjük az elköteleződést oldalunk iránt.

Termékek felfedezése a közösségi médián keresztül

A jelenlegi adatokból következtetve látszik, hogy 2020 -ra a keresések 50% -a a képeken elhelyezett megjelölésekből érkezik majd. Ebből az is következik, hogy pusztán webshopot készíteni már nem lesz elég, közösségi média kommunikáció nélkül nem produkálható elég elérés. Pláne egy induló shop esetében túlságosan nagy anyagi ráfordítást igényelne Google reklámokra költeni annyit, hogy ez ellensúlyozható legyen. Okos és naprakész social media felületekkel eljuthatunk ahhoz a vizuálisan érzékeny vásárlói réteghez akiket az előbb említett módon lehetetlen lenne elérni.

A videó elérések folyamatos térnyerése

Az internet felhasználók 56% a szívesebben néz videót olvasás helyett a Facebook -on, az Instagram -on, vagy a Twitter -en. Ehhez az adathoz nincs is mit hozzáfűzni, aki nem készít videót az lemarad.

VR és AR elterjedése 

Használj Facebook 360 -at, Facebook Canvas -t és más AR/VR eszközt a tartalmad bemutatására, hogy azok tartalmasabbak lehessenek. Könnyedén készíthetsz 360 fokos fotót például az üzletedről, vagy a környékéről, hogy nagyobb bizalommal keressék fel leendőbeli ügyfeleid és ez csak egy példa a technológia számos lehetséges felhasználási területe közül.

Influencer marketing

 Annak ellenére, hogy sokan kilukadni látják ezt a lufik, a 18 – 34 éves internet felhasználók 22% -a vásárol meg egy terméket azután, hogy egy influencernél látta azt. További kutatások szólnak arról, hogy ez a szám valójában jóval nagyobb, hiszen ha nem rögtön kattint a megrendelésre az már nem mérhető, viszont a normál bolthálózatos eladásokban is látszanak kiugrások egy-egy influencer kampány után.

Szükséged van egy jó online marketinges csapatra?

írj nekünk és munkára fel!