Legfrissebb Instagram trendek

Amennyire erősödik az a trend a cégek által használt Instagram fotók esetén, hogy azok minél tökéletesebbek legyenek, pont annyira kezdik ezt elengedni a személyes márkák. Persze, itt most inkább a külföldi celebritásokra ( ami odakint egészen más típusú és szintű ismertséget jelent ) kell gondolni. Ezek trendek, amiket kicsit megkésve, de hamarosan itthon is láthatunk majd kibontakozni.

A mostani 30 -as korosztály maga is ráfeküdt a műviségre, fényképezővel készült képeket használnak, több utómunkával, az őket követő generáció viszont lassan de biztosan tolódik a spontaneitás irányába, telefonnal készült fényképeiket maximum filterezik és töltik is fel.

A feedjük nem követ sémát, nem adnak az egységes megjelenésre, sőt, divat lett erre rátenni még egy lapáttal és külön rontani a fényképek minőségén.

Trend kezd lenni tehát az őszinteség és ez egy nagyon jó hír.

Látni, hogy a most induló véleményformáló generáció már leveti magáról azt amit elődjeik gondosan felépítettek és ők már inkább a hitelességre teszik a hangsúlyt. Valószínűleg beleuntak a tökéletes fotók dömpingjébe és nem hajlandóak tovább építeni a falat a valóság és a közösségi média által teremtett világ között.

Az Instagramon is kezd fókuszba kerülni a mondanivaló, akár szöveges tartalom formájában is. Egyre több posztot láthatunk aminek a leírásába hosszabb szöveget írtak. Az IGTV, a videók és gif-ek előre törésével lehetőségünk van több tartalmat adni, egy nagyobb sztorit elmesélni mint egy klisés, ugyanolyan képpel mint bárki más.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a képet, akár úgy is vehetjük, hogy sokan azért lőnek egy nagyon egyszerű fotót, mert anélkül nem lehet posztolni, alá viszont odaírhatják valódi mondanivalójukat.

Cégek és márkák esetén természetesen ennyire nem lehet ellazsálni a helyzetet, hiszen egy arculatot kell követni. Amin természetesen időről időre változtatni kell. Ha másra nem is gondolunk Feedünk követheti például az évszakok változását, amit színekben megjeleníthetünk, a készülő fotóinkat tavasszal a kék – sárga vonalba, ősszel a barnál irányba elvinni.

Ami viszont már most is biztosan látszik, hogy a cégek sokkal barátibb hangnemet igyekeznek felvenni, mintha csak bármelyik haverunk kezelné például a NIKE insta oldalát.

A barátkozó márkákkal egy külön cikkünkben foglalkozunk.

Üzenj nekünk a Messengerben