fbpx

Mit posztolj az instagramon?

Milyen a jó Instafotó?

greatcolony weboldal készítés instagram social media 14

A fotók minősége

Bizony, fotó nem egyenlő fotóval és videó nem egyenlő videóval. Napjainkra csökkent a ,,lájkolási kedv”, már nem jelölünk meg akármit, akkora zaj van a hírfolyamokban, hogy átlagos, tucat fényképekkel és videókkal nem fogunk kitűnni a média zajból. A közösségi oldalak közül a vizuális tartalmak minőségén a legnagyobb hangsúly az Instagramon van, ami nem meglepő, hiszen ez a platform alapból egy képmegosztó applikáció, további funkciókkal csak később gyarapodott.

A cégek – és azok a személyek akik az Instagramból valamelyest profitálni szeretnének – külön oda létrehozott tartalommal, esetleg újravágott videókkal jelentkeznek.
Ez azért is fontos, mert maximum egy perc hosszúságú videót tölthetünk fel és nem tudunk benne tekerni. Már rögtön az első néhány másodpercben olyat kell mutatnunk, amit aztán egyben végig is néznek.

Bármennyire is szomorúan hangzik, de manapság 1 percre lekötni valakit, nem is olyan egyszerű dolog.

Mindez egyébként – kutatások szerint – az első 9 másodpercben dől el. Ha ez idő alatt nem dobjuk fel azt az információt ami tényleg érdekes lehet, akkor elkattint, vagy tovább görget.

Milyen típusú fotók érdemes posztolni?

Szinte bármilyen, de fontos, hogy nagy többségében a tárgynál maradjunk. Ezek lehetnek például termékfotók, a lapozgatós rendszernek köszönhetően több nézetben, közelebbről – távolabbról is megmutathatjuk. Egyszerre, egy posztba 10 fényképet tölthetünk fel.

A közösségi médiát a fényképeinken keresztül használjuk arra is amire eredetileg létrejött – közösségteremtésre.

Mutassuk be cégünk „háttér életét” , engedjünk betekintést a színfalak mögé. Így, ha például egy szolgáltatást árulunk, akkor a leendő ügyfelünk egyből látja cégünk méretét és az első találkozás alkalmával kevésbé fogja idegennek érezni magát abban a környezetben. Ha terméket állítunk elő, akkor pedig meg tudjuk mutatni a tervezési, gyártási folyamatot.

Stories

Míg az Insta falunkon igyekeznünk kell valamiféle mintát követni, akár színekben, vagy stílusba, addig a Storiesban lehetünk sokkal lazábbak.

Mire jó ?

  • Rövid történetek elmesélésére
  • Rövid közlendőkre
  • Egy gyors akcióra, felhívásra
  • Szavazásra
  • A legfrissebb posztunkat itt is beharangozhatjuk
  • 10 ezer követő felett feloldódik egy úgynevezett Swipe Up funkció, melynek segítségével azonnali linket csatolhatunk, így a Storie -nkat felfelé húzva egy weboldalra irányíthatjuk a megtekintőt
  • Közösségépítésre – kérdések, szavazások.

Szükséged van egy jó online marketinges csapatra?

írj nekünk és munkára fel!