fbpx

Weboldal készítés

Napjainkban elengedhetetlen, hogy egy cég saját weboldallal rendelkezzen. A weboldal nagyban befolyásolja a rólunk kialakuló képet, így annak megtervezésére legalább akkora hangsúlyt célszerű fektetni mint szolgáltatásaink kialakítására, termékpalettánk összeállítására.

Ha az oldal átgondolatlan, nem eléggé lényegretörő vagy nem eléggé informatív, a vevőben nem alakul ki kellő bizalom, hogy felkeresse a céget, vagy vásároljon tőle.

A legcélszerűbb egy egyedi weboldal készítése mely teljes egészében az adott cég arculatára szabva készül el.

Vállaljuk portfólió – bemutatkozó – jellegő weboldalak, komplett portál rendszerek vagy akár webshopok létrehozását is, melyekhez mindíg egyedi design-t készítünk, Megrendelőink igényei szerint. Munkánk során rendszerben gondolkozunk – weboldalaink mellé keresőoptimalizálási – SEO – csomag ajánlatainkkal biztosítjuk, hogy megfelelő számú érdeklődő érkezzen az oldalra.

weboldal készítés

ArcTex Kft.

Weboldal készítés

weboldal készítés

Németországi Biztosítások

Weboldal készítés

weboldal készítés czeizel intézet

Czeizel Intézet

Weboldal készítés

Pöttöm Party

Weboldal készítés

Mitől lesz igazán hatásos egy WordPress weboldal ?

Csupán a wordpress legutólsó nagy verziójából majd 100 millió fut jelenleg a világon. Azt hiszem ez egy elég meggyőző adat. Talán nem is kell senkit győzködni affelől, hogy a wordpress a legsokoldalúbb nyílt forráskódú, PHP – alapú blog és tartalomkezelő rendszer ami jelenleg létezik.

Természetesen bőven van olyan igény aminek kiszolgálására a wp nem a legmegfelelőbb választás, ez mindig az egyéni ügyféligény után kerül eldöntésre.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány alapvető pontot amely bárki számára sorvezetőül szolgálhat egy jól konvertáló weboldal elkészítésénél.

Sablonok:

Millió sablon közül választhatunk. Ez jó is és veszélyes is.

Mire lehet jó egy sablon ?

Ötleteket adhat, ha inkább vizuális típusok vagyunk és inkább jó lenne látni egy alapot amit tovább lehet gondolni. Weboldalunkat kialakíthatjuk meglévő sablon alapján is, azt feltöltve saját szöveges tartalmunkal, képeinkkel, elérhetőségeinkkel, stb.

Ennél a munkamenetnél azzal kell tisztában lennünk, hogy amikor telepítünk egy előre megírt sablont, akkor az azt működtető kód is nyilvánvalóan érkezik vele. Ez csupa olyan mellékvágányt fog tartalmazni amire nekünk nem lesz szükségünk. Nehezen, vagy szinte egyáltalán nem fogjuk tudni kiirtani a sablonunkból ezeket. Számtalan olyan rész is lehet benne, amit nem is szabad kitörölni, mert akkor az egész összeomlik és a weboldal felületetén csak egy hibaüzenet lesz olvasható – vagy még az sem – és mint olyan, az oldal megszűnik létezni.

Talán ez a sablonozás legnagyobb csapdája. Ahhoz, hogy kihozzunk belőle egy olyan site – ot ami jól is működik, pont az a programozói tudás kell hozzá, amit a sablonhasználattal szeretnénk, vagy tudnánk megspórolni.

Mikor áll fenn ennek a legnagyobb veszélye ?

Ha ingyenes, és egy bármilyen kategóriába tartozó sablont használunk. A ,,bármilyen,, kategóriát úgy értem, hogy nem aszerint történik meg a sablon kiválasztása, hogy pontosan mire, milyen ipari, szolgáltatói szegmensre szeretnénk használni, hanem csak rábökünk egyre ami ,,egész jól néz ki,,.

A sablonok kialakításánál a programozók designerekkel dolgoznak együtt, akik vizsgálják azt, hogy egy adott terület fogyasztói mire kiváncsiak, mi alapján rendelnek, mely ponton hagynak el egy-egy weboldalt. Ez a tudás fontos mindenki számára amikor sablont választ. A sablon kiválasztásánál tehát legyünk körültekintőek és ha a teljes munkába nem is, legalább a kiválasztás – telepítés – alapvető beállítás – hármasába érdemes bevonni egy hozzáértő segítséget.

Rengeteg plugin használata.

Pont ugyanaz a balesetveszély mint a sablonok esetében.

Nehéz lenne meghatározni, hogy mi az a határ amit még érdemes és szabad használni pluginek darabszámát illetően. Pláne azért sem lehet, hiszen vannak apróbb feladatokat ellátó pl kapcsolati űrlapot léthetozó – kezelő pluginok és vannak nagyon komplex, pl panaszkezelést nyújtó pluginok is. Bár ha egymás mellé tennénk a kódját egy kapcsolati űrlap pluginnek és egy erre irt HTML – PHP kódnak, akkor a mennyiségi különbségen ledöbbennénk, a plugin többszöröse lenne. ( Itt belép a képve a keresőoptimalizálás szempontjából nagyon fontos szöveg kód aránynak – ezt később fejtjük ki. )

Az ok hasonló mint amit fejjebb említettünk a sablonokkal kapcsolatban, fog tartalmazni több olyan funkciót is amire nem lesz szükségünk. Vagy – és ami rengetegszer előfordul egy plugin kapcsán – pont azt az egy apróságot nem fogja tudni amire még szükségünk lenne. Ezek lehetnek tényleg apró nüanszok, pl egyedi ikont nem tudunk hasznánklni, csak adott stílusban tud kinézni stb… a jobbik eset amikor ezt egy fizetős verzióval már orvosolhatjuk is, hiszen így legalább létezik módja a probléma megoldásának.

Erőforrás igény.

Szintén nagyon változó, hogy egy plugin mekkorát dog a weboldalunk ,,tömegén,,. Ez egyrészt a szöveg – kód arányra van hatással, de az oldalunk betöltését is befolyásolja. Ez utóbbi azért is fontos szempont, mert ez a google és más keresőmotorok is vizsgálják, jó vagy rossz értékelést kaphatunk ennek mentén is, mely előrébb vagy hátrább sorolhatja a weboldalt a keresési eredmények között.

Content marketing, avagy mire kíváncsiak a fogyasztóid.

Ebben a pontban kicsit távolabb tekintünk a kódok és egyéb odakapcsolható témák világától, hiszen mit sem ér egy oldal, amit ugyan megtalálunk a keresőkben de odaérkezve nem kapjuk meg azt az információt amire szükségünk van.

A statisztikák – és a józan és szerint is – a google és bing ( A Bing miért fontos ? Például az Iphone -ok alapbeállításukat tekintve a binget használják. ) első 10 talála a cél. Bár hallottam már olyat majd milliárdos árbevételű cég ügyvezetőjének szájából, hogy Ő sokkal szívesebben kattint egy 3. 4. Oldalon szerelő cégre, mert tudja, hogy a legelején nem feltétlen a hiteles cégek vannak, hanem azok akik költöttek reklámra, vagy keresőoptimalizálásra. Ez is egy vélemény, de mivel vállalkozóként a bevételnövelés az egyik legontosabb szempont, így csak egy cél lehet, minél előrébb kerülni ezen a ,,listán,,.

Elkészült a weboldalunk… feltöltöttünk rá mindent amit fel szerettünk volna, ott sorakoznak a jobbnál jobb fényképeink, a srappáns szövegek, esetleg videók is… Várunk..

Megérkeznek az első látogatók és elkezdjük nézni és olvasni a statisztikákat. Mely aloldalakra látogattak, hová húzták az egerüket ( igen, ezt monitorozni is van lehetőség ) mire kattintottak rá, vagy mire nem, hány terméket néztek meg, esetleg betették e a kosarukba, kivették e, vagy egyszerűen csak egy laza X – el távoztak.

Muszáj ezt tanulmányoznunk, hiszen ezen adatok segítségével fogjuk a jövőben továbbfejleszteni oldalunkat.

Adódik a kérdés, ,, De hát elkészült az oldalam, de akkor valójában még sincs kész ?  ,,Egy weboldal sosincs kész. Természetesen, időszakosan lehet szünetet tartani, ha már úgy érezzük ennyi munkát tudunk maximum ellátni, ennyi vevőt tudunk maximum kiszolgáltni. Ha ez még nem teljesült, akkor nem, nincs még kész.

A Bing mint versenyelőny ?

Ezt a pontos előre nem terveztem megírni, de ahogy az előbb felvetünk kicsit kifejteném.

A legtöbb – vagy talán majd mindegyik – Seo keresőoptimalizálással foglalkozó írás, blogbejegyzés a google fontosságát hírdeti. Ahhoz a tényhez kérdés nem fér, hogy ez az a kereső ami a legtöbb keresést indítanak.

( 2013 -ban napi 5,9 milliárd keresés indult a google rendszerében. )

Pusztán azzal a ténnyel azonban, hogy az Apple ökosziszténa alapvető keresője a Bing, érdemes foglalkozni, hiszen aki megengedheti magának ezeket a termékeket valószinüleg fizetőképes vevő lehet. Bingre optimalizálni is sokkalta könnyebb, hiszen nincs akkora versenyhelyzet mint a google rendszerében. Általánosan elmondható, hogy aki a googleben a 3. -4. Oldalon szerepel, az a Bingben 1. -2. Oldalon.  Ezt érdemes kihasználnunk.

SEO – keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálásról szóló aloldalunkon már említésre került, hogy mennyire fontos olyan szöveget feltöltenünk a weboldalra ami nem csipán leírja azt amit termékünkről / szolgáltatásunkról tudni érdemes, hanem mindezt úgy teszi, hogy az a keresőmotorok számára is értelmezhető.

Én sem véletlenül írom minél többször le az oldal kulcsszavait ebben a bejegyzésben, ahol a szövegkörnyezet megengedi ott ráadásul igyekszem úgy alakítani, hogy ezek a szavak ragok nélkül álljanak.

Mielőtt meghatározzuk, hogy mely kulcsszavakat fogjuk alkalmazni a weboldalunkon érdemes egy pillantást vetni a google kulcsszó tervezőjére, nagyon nagy segítség lehet számunkra. A google rendeszerének segítségével megtudhatjuk melyek azok a kulcsszavak amire keresnek és azokra naponta hányszor – sok esetben meg fogunk lepődni a találatokon.

Sok esetben célszerűbb szókapcsolatokra optimalizálni, például a weboldalra szóra óriási a verseny, ebben a kategóriában hírdetni is horribilis lenne, azonban az egyedi weboldal, egyedi weboldal budapest, vagy egyedi weboldal készítés kifejezésekre kisebb a verseny, könnyebb rájuk optimalizálni.

Értsd. egy sokat forgó kulcsszóra, többet kell költeni, sokkal többször kell szerepeljen az oldalon, sokkal inkább arról kell szóljon mint a konkurens találatok.